GIA Sertifikası

06-03-2018 15:22
GIA Sertifikası

GIA Sertifikası

GIA Sertifikası, 1931 yılında Amerika’da kurulan firma tarafından verilmektedir. Dünya standartlarına uygun olarak pırlantanın gerçekliğini ve kalitesini ortaya koyar. GIA, Uluslararası Derecelendirme Sistemi’nin öncüsüdür. Bu derecelendirme sayesinde, pırlantaların üzerine bir seri numara işlenir. Bu seri numaraları ile sertifikalar kıyaslanır ve sertifikanın doğruluğu kanıtlanmış olur. Ürünün üzerindeki seri numarası pırlantanın kemer kısmına işlenir.

GIA Sertifikası, 4C olarak adlandırılan karat, berraklık, renk ve kesim kriterleri haricinde pırlantanın sentetik veya taklit olup olmadığı, geçirdiği tüm işlemleri de açık bir şekilde belirtir.

Alanında uzman gemologlar tarafından belli laboratuvar ortamında her bir pırlantanın incelemesini yapıp, elde ettikleri sonuca dayalı bir sertifika üretmektedirler. Bu sayede pırlantaya dair en ufak detaylar gözden kaçmamış oluyor ve nitelendirilmiş oluyor.  

Uluslararası platformda kabul görmüş olan GIA Sertifikası bulunan her ürün orijinaldir ve gönül rahatlığıyla satın alınıp, kullanılabilir. Eğer sertifikadan şüphe edersek, GIA’nın kendi internet sitesinde bulunan seri numarası arama adımından elimizdeki ürünün seri numarasını girerek doğruluğunu öğrenmiş oluruz.

GIA Sertifikası, pırlantanın değerini biçen etkenleri irdelediğinden dolayı, fiyatı belirleyen önemli etkenlerdendir. Mesela bir pırlanta ne kadar renksizliğe yakınsa değeri o kadar fazladır. Doğada oluşan elmaslarınsa birden fazla çeşidi ve rengi vardır. Bu yüzden incelenmeye ve doğru sınıflandırılmaya ihtiyaç vardır. GIA Sertifikası’nda pırlantanın rengi en ince detayına kadar belirtilir. Bu da pırlantanın kalitesini gösterir.

GIA Sertifikası pırlantanın kimliğidir. Bu kimlik sayesinde elimizde bulunan ürünü en doğru şekilde anlarız ve satın alacağımız ürüne bu şekilde karar verebiliriz

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.